آموزش MongoDB

در این آموزش مقدماتی، به بررسی پایگاه داده مونگو (MongoDB) که یک پایگاه داده NoSql است، می پردازیم. و با ساختار، ویژگی ها و نحوه به کار بردن آن در پروژه های خود آشنا می شویم.

انواع دیتابیس و دیتابیس های NoSql :

دیتایبس هایی که داده های خود را بصورت ساختاریافته ذخیره می کنند و شامل جداول و روابط بین جداول هستند، دیتابیس های رابطه ای نام دارند که از Structured Query Language پشتیبانی می کنند. مانند MySql و SQLite. از طرفی نوعی از دیتابیس ها وجود دارند که داده ها را بصورت رابطه ای و ساختاریافته ذخیره نمی کنند؛ بلکه مبتنی بر سند رفتار می کنند. بطور مثال، به این صورت که تمام اطللاعات یک پست را در یک سند ذخیره می کنند. به این مدل از پایگاه داده، دیتابیس های غیر رابطه ای یا NoSql می گویند.

مونگو دی بی (MongoDB) چیست؟

یک دیتابیس متن باز از نوع NoSql است که برای حجم داده های بالا استفاده می شود. چون این دیتابیس غیررابطه ای (non-relational) است پس چیزی به اسم جدول نداریم و مفهومی بنام collection که مبتنی بر جیسون می باشد، جایگزین شده است. به عنوان مثال؛ شما می توانید یک دیتا با دو ویژگی (اسم و آدرس) و یک دیتا با سه ویژگی (اسم، آدرس و سن) به collection اضافه کنید. اما در دیتابیس های Sql این امکان وجود ندارد چرا که تعداد مشخصه ها برای هر دیتا باید برابر باشد.

ویژگی های دیتابیس مونگو دی بی :

  • پشتیبانی از MQL (Mongo Query Language) بجای SQL
  • غیر رابطه ای (non-relational)
  • مبتنی بر جیسون (Binary Json)
  • شاردینگ (Sharding) دیتاها را طبقه بندی می کند و باعث افزایش سرعت خواندن می شود.
  • پشتیبانی از Regex
  • مناسب استفاده در حجم دیتا بالا
  • سرعت بالا در خواندن و نوشتن
  • و ...

از مونگو دی بی در چه پروژه هایی استفاده می شود؟

این دیتابیس برای پروژه هایی که روابط زیادی دارند و به نوعی بیشتر رابطه ای (relational) هستند، مناسب نیست و سرعت پردازش کمتری برای روابط دارد. پس بهتر است بیشتر برای خواندن و نوشتن استفاده کنید مانند ثبت لاگ ها. هر سند داخل این دیتابیس می تواند تا 16 مگابایت حجم داشته باشد که این بسیار کاربردی و مفید است.

محتویات دوره :

قسمت اول : در اولین قسمت از این دوره آموزشی ، ابتدا به مفاهیم دیتابیس های رابطه ای و غیررابطه ای و خود دیتابیس مونگو می پردازیم. در نهایت نرم افزار MongoDB را در ویندوز 10 نصب می کنیم.

قسمت دوم : در این بخش یک دیتابیس می سازیم و در آن یک collection ایجاد می کنیم و عملیات insert را انجام می دهیم. حدود 10 دیتا به collection اضافه می کنیم و در نهایت دیتاهایی که درون collection هستند را نمایش می دهیم (یعنی همان عملیات select).

قسمت سوم : مثالی از ریجکس (regex) در دیتابیس مونگو دی بی می زنیم و عملیات های آپدیت و دیلیت دیتاها را انجام می دهیم. در نهایت دراپ کردن collection را نیز آموزش می دهیم.

قسمت چهارم : نحوه به کار بردن روابط را توضیح می دهیم و از انواع آن ها چندین مثال می زنیم.

بعد از پایان این دوره شما چه چیزی آموخته اید؟

با مفاهیم و کاربردهای دیتابیس مونگو دی بی آشنا می شوید و همچنین عملیات CURD یعنی Create ، Update ، Read ، Delete را در این دیتابیس می آموزید. برقراری روابط در این دیتابیس را نیز یاد می گیرید.

سوالات متداول

هدف این دوره چیست؟
جلسات دوره

دیدگاه ها و پرسش ها

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد سایت شوید.
هیچ دیدگاهی تا این لحظه در این صفحه ثبت نشده است.
قیمت دوره رایگان
وضعیت دوره به زودی
زمان کل دوره 00:00:00
تعداد قسمت ها 0
نوع دسترسی رایگان
امتیاز دوره
4.8 از 24 رای

این دوره رایگان است و تنها با ورود به سایت می توانید آن را مشاهده کنید.
مدرس دوره محمدرضا سلطانی

دانشجوی کارشناسی رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار در دانشگاه بین المللی قزوین هستم.

مشاهده پروفایل محمدرضا سلطانی
دوره های پیشنهادی

آموزش فلوچارت

اولین قدم برای برنامه نویس شدن، یادگیری الگوریتم و فلوچارت است. به همین دلیل، این دوره پیش نیاز اکثر دوره های زبان های ب...

آموزش MongoDB

در این آموزش مقدماتی، به بررسی پایگاه داده مونگو (MongoDB) که یک پایگاه داده NoSql است، می پردازیم. و با ساختار، ویژگی ه...

ربات نویسی تلگرام با پایتون

دوره آموزشی ربات نویسی تگرام با زبان برنامه نویسی پایتون، یک دوره جامع، کامل و پروژه محور می باشد. در انتهای این دو...

آموزش مقدماتی وردپرس

سایت اینترنتی در جامعه امروز، نیاز ضروری یک کسب و کار می باشد؛ چرا که کامل ترین پلت فرم برای معرفی یک بیزینس و کسب و کار...

آموزش PHP

زبان برنامه نویسی php یک زبان منبع باز و شیءگرا میباشد که برای ساخت وبسایت ها و وب اپلیکیشن های مختلف مورد استفاده قرار...