متغیر و الگوریتم

زمان قرارگیری : 16 اسفند 1400
طول جلسه : 35:48 دقیقه
آموزش فلوچارت برای مشاهده این دوره ابتدا وارد سایت شوید و اگر در رکسار اکانت ندارید ثبت نام کنید.

در قسمت سوم از دوره آموزشی الگوریتم و فلوچارت به مفهوم متغیر پرداختیم و سپس سری به عملگرها زدیم که داخل برنامه نویسی و الگوریتم نویسی به چه شکل هستند و اولویت های اونارو بررسی کردیم که کدوم عملگر به ترتیب برای محاسبه اولویت داره و در نهایت شکل استانداری از الگوریتم رو نشون دادیم و با حل چند مثال این شکل استاندارد رو بیشتر جا انداختیم .

مفهوم متغیر :

یک خونه یا جعبه رو تصور کنید ، میدونیم تو هر دو اونها یه فضایی هستش که میتونیم توش یه چیزی قرار بدیم و برامون نگه داره !

حالا اون جعبه رو داخل کامپیوتر تصور کنید ، میتونه براتون یه حافظه ای اختصاص بده که تو اون حافظه ، چیزی رو که شما بخواید رو قرار میده و شما هر وقت بخواید به چیزی که توش ریختید دسترسی داشته باشید ، کافیه که اسمش رو صدا بزنید !

مثال : عدد 5 رو داخل جعبه ای به نام X میریزیم ، حالا هر وقت بخوایم به عدد 5 دسترسی داشته باشیم کافیه X رو صدا بزنیم چرا که X همون عدد 5 هست و با هم برابر هستند ، در حقیقت X یک متغیری هست که درون حافظه خودش عدد 5 رو قرار داده !

عملگر ها در برنامه نویسی و الگوریتم نویسی :

برای محاسبه عملیات و عبارات ریاضی ما باید از عملگر ها استفاده کنیم مثل جمع ، تقریق ، ضرب و تقسیم که همونطور که یادمونه از چپ به راست یه عبارت ریاضی طبق اولویت عملگر ها محاسبه میشد .

اگه یادتون باشه اولویت با ضرب و تقسیم بود و بعدش جمع و تفریق ، مثلا اگه عبارت 2+3*6 رو میدید اول باید 3*6 رو محاسبه میکردید و بعد با 2 جمع میکردید چرا چون که اولویت با عملگر ضرب هستش !

اما مهم تر از ضرب و تقسیم ، پرانتز بودش و یعنی هرجا پرانتز میدید باید اول اونو محاسبه میکردید پس پرانتز بیشترین اولویت رو داخل عملگر ها داره !

تویه الگوریتم نویسی و برنامه نویسی عملگر مقایسه رو به صورت قراردادی با شکل == نشون میدند و برای ریختن چیزی درون یک متغیر هم با = نشون میدن به طور مثال :

  1. A == 2
  2. A = 2

در مثال بالا A==2 به این معنی هست که آیا عدد 2 برابر با متغیر A هست یا خیر ؟

و مثال A = 2 به این معناست که عدد 2 را درون متغیر A بریز .

 

قرار داد در برنامه نویسی و الگوریتم نویسی :

یک سری از مفهوم ها در برنامه نویسی یا الگوریتم نویسی به شکل قرار دادی توافق میشن و درواقع هیچ منطقی براشون درنظر گرفته نمیشه و صرفا قرار دادی هستند به طور مثال عملگر == رو به عنوان قرار داد به معنای مقایسه برابر بودن یا نبودن در نظر گرفتن یا علامت ! رو به عنوان مفهوم منفی یا برعکس کردن گزاره در نظر گرفتن ( به طور مثال مقایسه برابر نبودن رو با != نشون میدیم یعنی اگه بخوایم مقایسه کنیم که متغیر A با 3 برابر نیست ، باید بنویسیم A!=3 ).

دیدگاه ها و پرسش ها

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد سایت شوید.
eve_vip 12 ماه پیش
0

اموزش ها بالا نمیان

neda tafakkor 12 ماه پیش
0

در حالت آنلاین، چون پلیر در حال دانلود ویدئو می باشد یک مقدار زمانبر است و در در حالت دانلود کردن ویدئو، بعد از زدن دکمه "دانلود این قسمت" حتما ویدئو برای شما دانلود میشود.

قیمت دوره رایگان
وضعیت دوره تکمیل ضبط
زمان کل دوره 04:36:55
تعداد قسمت ها 9
نوع دسترسی رایگان
امتیاز دوره
4.8 از 24 رای

این دوره رایگان است و تنها با ورود به سایت می توانید آن را مشاهده کنید.
مدرس دوره محمدرضا سلطانی

دانشجوی کارشناسی رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار در دانشگاه بین المللی قزوین هستم.

مشاهده پروفایل محمدرضا سلطانی
دوره های پیشنهادی

آموزش فلوچارت

اولین قدم برای برنامه نویس شدن، یادگیری الگوریتم و فلوچارت است. به همین دلیل، این دوره پیش نیاز اکثر دوره های زبان های ب...

آموزش MongoDB

در این آموزش مقدماتی، به بررسی پایگاه داده مونگو (MongoDB) که یک پایگاه داده NoSql است، می پردازیم. و با ساختار، ویژگی ه...

ربات نویسی تلگرام با پایتون

دوره آموزشی ربات نویسی تگرام با زبان برنامه نویسی پایتون، یک دوره جامع، کامل و پروژه محور می باشد. در انتهای این دو...

آموزش مقدماتی وردپرس

سایت اینترنتی در جامعه امروز، نیاز ضروری یک کسب و کار می باشد؛ چرا که کامل ترین پلت فرم برای معرفی یک بیزینس و کسب و کار...

آموزش PHP

زبان برنامه نویسی php یک زبان منبع باز و شیءگرا میباشد که برای ساخت وبسایت ها و وب اپلیکیشن های مختلف مورد استفاده قرار...